Ce este ăla forum?


Care este scopul forumurilor? Ce este un forum? Nu eşti un internaut complet dacă nu accesezi şi câteva forumuri de discuţie.  Este evident că termenul de forum derivă de la forumul roman. Forumum Romanum era un loc de întâlnire pentru cetăţenii Romei, dar şi un spaţiu unde se desfăşurau activităţi de comerţ, afaceri, prostituţie, prostituţie, religie, administrarea justiţiei şi altele. Astăzi, prin intermediul tehnologiei, forumurile, în accepţiunea actuală, înlesnesc colaborarea şi comunicarea între diferite clase de utilizatori dintr-o anumită comunitatea. Tipul comunităţii determină tipurile şi regulile de discuţii, pentru care a fost necesar ca să se creeze un loc de întâlnire virtual, planşă de mesaje (forum).

Am avut o experienţă, scurtă ce-i drept, ca administrator de forum de câteva sute de membri, pentru un joc browser online. Acest site nu mai funcţionează,din păcate. Care este problema cea mai mare în administrarea unei planşe de mesaje? Membrii şi modul cum aceştia respectă nişte reguli. Un forum trebuie să aibe destui useri. Aceştia să aibe interese comune, să se respecte între ei. Într-un cuvânt, un utilizator trebuie să fie modest. Asta înseamnă că acceptă părerile altora, că nu jigneşte pe oricare alt utilizator. Se spune că administratorii şi moderatorii „au întodeauna dreptate”, dar şi ei trebuie să ţină minte că rolul lor este să ajute comunitatea.

Dar ce este ăla forum? Fiecare vrea să fie buricul pământului, să i se acorde cea mai mare parte a atenţiei numai lui. Poate că nu există comunitate, totuşi unii dintre internauţi am reuşit să formăm astfel de minuni, locuri în care ne „întâlnim”. Există interese comune? Există ceva care să ne unească pe noi, cei din spatele monitorului? Poate, dar ce căutăm noi, entităţile egoiste, în locuri precum forumurile? Ce este ăla forum?

Lasă un comentariu